Traditionel mad i Kap Verde

Kap Verde

Det kapverdiske køkken

Det er ikke helt let at svare på spørgsmålet om, hvad man skal smage på Kap Verde. Selv om det lokale køkken er en blanding af kreolsk og portugisisk, serverer de fleste restauranter europæiske retter. Kap Verde er en fiskerination, så der er ofte fisk og skaldyr på menuen. Hver dag kan du smage den mest berømte fisk her - tun.

Nationalretten i Kap Verde er cachupa. Den minder om vores gryderet, men i dette tilfælde består retten af bønner, grøntsager og kød, som ofte er fortykket med græskar og kartofler. En anden national delikatesse er grillet gedeost, som man kan få relativt billigt på restauranter.

En typisk drink for Kap Verde hedder grogue. Det er en alkoholisk drik, der er lavet af sukkerrør. Grogue indeholder en høj alkoholprocent (op til 54%) og smager som meget stærk rom. Den lokale øl hedder Strela, koster ca. 1,35 euro og smager som en stærkere tjekkisk pilsner. Smagen er slet ikke dårlig.

Vand fra hanen kan generelt drikkes, men mere følsomme europæere rådes til at drikke vand på flaske.

Sådan spiser du som en lokal

Fisk, fisk og mere fisk. De lokale spiser mest frisk fisk, som de køber sammen med frugt på markederne eller direkte fra fiskerne, som kommer til de små havne og vejer og sælger deres fangster på molen. Kap Verde-borgerne køber ikke ind på lager, de har altid alting frisk.

På gaderne kan man se kvinder, der bærer på kasser med friske lækkerier. Som regel er det stegte poser fyldt med fiskeblanding eller kartoffelmos blandet med fisk. Det er meget godt, og et stykke koster ca. 10 escudos, hvilket svarer til ca. 10 cent. Den mest almindelige hovedret er tun med en blanding af grøntsager, ris og cachupa, som også kan laves med kun bønner i en billigere version.

Almindelige priser på restauranter

Priserne på restauranter er generelt højere end i Tjekkiet. Et gennemsnitligt hovedmåltid koster omkring 15 euro. En portion tun koster så ca. 12 euro.

Det billigste måltid er grillet gedeost til 4 euro. Når det gælder drikkevarer, serveres den lokale Strela-øl ofte i tredjedelsflasker til 1,35 euro, mens store øl koster mellem 2,5 og 4 euro. Vær opmærksom på øllets styrke, for selv om det smager som en sprød, lys pilsner, indeholder det 5,4 % alkohol.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.

Er der nogen spørgsmål tilbage?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til artiklen...

0 kommentarer

Log ind på Cestee

... det verdensomspændende rejsefællesskab

Har du ikke en rejsekonto endnu? Tilmeld dig her