Art Nouveau-pavillonens usmykkede struktur med den gyldne kuppel, der består af omkring 3.000 forgyldte laurbærblade, er et af Wiens mange symboler og har været en kilde til sjove kontroverser, lige siden den blev bygget.
På grund af kuplens særlige form får pavillonen ofte tilnavnet " den gyldne kål" blandt wienerne, men oftere blot "Art Nouveau".
Art Nouveaus nye retning og den nye pavillon
I 1897 grundlagde en gruppe kunstnere, som afviste konservatismen i kunsten og forsteningen af de monumentale bygninger, som havde oversvømmet Wien i det 18. og 19. århundrede, "Wiener Secession" med den berømte maler Gustav Klimt i spidsen.
Som et nyt sted for opførelsen af moderne kunst åbnede foreningen under ledelse af Opava-arkitekten Joseph Maria Olbrich den nye Secession-pavillon allerede i 1898.
Olbrich ønskede, at denne form skulle repræsentere et kunstpalads, hvorfra der vokser gyldne frugter.
Beethovens frise og udstillinger
I pavillonens kælder er maleren Gustav Klimts mesterværk, Beethovens frise, udstillet. Det over 34 meter lange maleri er en gengivelse af Beethovens 9. symfoni og hører til blandt de mest berømte art nouveau-malerier i verden.
Hoveddelen af pavillonen er vært for forskellige udstillinger med fokus på moderne kunst, normalt omkring 20 udstillinger om året.
Adgang og åbningstider
Pavillonen er åben hver dag undtagen mandag fra kl. 10.00-18.00.
Entréen inkluderer altid et besøg på Beethoven-frisen og den aktuelle udstilling:
- 12 eur - Voksne
- 10 eur - studerende i alderen 19-26 år og seniorer over 65 år
For officiel information og detaljer om aktuelle udstillinger, besøg secession.at.
Hvad skal man se i området?
Opdag alle de steder, du skal se i Wien.