Traditionel mad i Thailand

Thailand

Det thailandske køkken

Maden her er simpelthen fantastisk. Forbered dine smagsløg, der er meget at se frem til.

Fra supper til nudler af forskellige typer og former, ris (masser af ris), varme saucer, soja, tofu, fisk og skaldyr. Og til dessert er der utroligt saftige og søde frugter, mango sticky rice (ris kogt med kokosmælk serveret med mangoskiver) eller forfriskende kokosnøddeis. Kun ét køkken i verden tilbyder alt dette i absolut friskhed, og det er det thailandske. Selvom retterne er utroligt krydrede (så hvis du ikke kan lide krydret mad, skal du gøre opmærksom på det, når du bestiller), er krydderiniveauet i høj grad tilpasset turister.

Blandt alle de velsmagende retter anbefaler vi især pad thai-nudlerne med sød sojasauce, grøntsager og peanuts eller den lækre kokosmælkssuppe med ingefær, kød og tom yum-likør med citron. Man går heller ikke galt i byen med fisk krydret med krydderier og urter. Stegte ris med stykker af krabbe eller andet kød, løg, æg og safran kaldet kao pat er også en hurtig og populær ret.

Du skal også være forberedt på delikatesser som græshopper, insekter, fårekyllinger og andet utøj. Thaierne følger simpelthen mottoet: "Jeg spiser alt, hvad der ikke spiser mig." Man bliver ikke sulten, selv om det thailandske køkken ikke vinder over en (hvilket er meget usandsynligt). Der er internationale restauranter, som tilbyder retter fra hele verden. Men det er naturligvis dyrere at spise der.

Bemærk: vand fra hanen kan ikke drikkes.

Sådan spiser du som en lokal

Thailænderne er meget bevidste om etikken under måltiderne. De serverer normalt alle retter på én gang i større skåle, og alle øser op af det, de har lyst til. De spiser normalt med gaffel eller ske (afhængigt af madens konsistens). Det er ikke usædvanligt også at spise med traditionelle spisepinde, men forvent ikke en kniv på bordet. Derfor er maden brudt i små stykker (lige til at putte i munden).

Thailændere er sociale, så de kan ikke lide at spise alene. At spise er noget af et dagligt ritual for dem, hvor hele familien og vennerne mødes og nyder et lækkert måltid sammen. Suppe spises (i modsætning til os) kun som sidste ret.

Almindelige priser på restauranter

Priserne på gaderestauranter, hvor det er almindeligt at sidde på plastikstole ved borde, der er opstillet lige ved gaden, hvor de lokale spiser, varierer fra 40 til 70 baht pr. måltid. Mellemklasse-restauranter tilbyder retter på menuen fra 70-100 baht og opefter. Prisen er normalt angivet uden tilbehør, som skal bestilles separat. Det er oftest ris.

  • Fisk - 50 baht / 100 g,
  • Pad thai - 70 thb / portion,
  • Tom yum - 80-100 thb/portion,
  • Bagte ris med kylling eller oksekød osv - 70 thb/portion,
  • Stegt kylling/oksekød med karrykrydderier - 100 thb/portion.
Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.

Er der nogen spørgsmål tilbage?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til artiklen...

0 kommentarer

Log ind på Cestee

... det verdensomspændende rejsefællesskab

Har du ikke en rejsekonto endnu? Tilmeld dig her