Hvilken mad skal du prøve i Brunei? Hvad sælges oftest på lokale restauranter?
De billigste hoteller i Brunei
Bruneis køkken
Den sydøstasiatiske ø består af en bred vifte af forskellige etniciteter, stammer og nationer samt en række lokale og importerede køkkener.
På trods af dette har køkkenerne i Indonesien, Malaysia og Brunei en lignende karakter.
Ligesom på det sydøstasiatiske fastland er basisfødevaren ris og forskellige typer nudler.
I modsætning til det malaysiske fastland er der en meget stærkere indflydelse fra det arabiske og indiske køkken. Tilpasninger af indfødte retter til lokal smag er også almindelige og skaber deres unikke, umiskendelige karakter.
Øbefolkningerne i Sydøstasien har ofte en tendens til varm og krydret mad.
Bruneis specialiteter
På trods af den stærke indflydelse fra nabolandene kan man smage typiske specialiteter, som kun findes i Brunei.
Den vigtigste lokale ret er den meget mærkelige ambuyat.
Det er en klistret, stivelsesholdig grød, der udvindes fra palmernes indre og er helt uden smag, og som pakkes ind i en bambuspind og dyppes i en sur, krydret sauce.
På restauranter og markeder sælges ambuyat altid på menuen sammen med andet tilbehør som oksekød, græskar, agurk, gulerødder, grønne bønner og meget andet.
Andre populære bruneiske retter omfatter følgende:
- Nasi katok - ris med kylling, fisk og mange andre krydrede tilbehør, det er den mest almindelige ret i Brunei.
- Kuih Koci Gula Kelapa - sød riskage fyldt med kokosnød
- Mælke- og frugtdrikke - forskellige frugtsafter blandet med mælk, te eller chokolade er meget populære
Sådan spiser du som en lokal
Det er sikkert at spise mad i de lokale gadeboder. Sammenlignet med andre asiatiske lande er Brunei streng med hensyn til hygiejne, selv på markedspladserne.
Der er heller ingen mangel på kæder som KFC, Pizza Hut, Jollibee eller Burger King. Blandt de lokale unge er disse vestlige eller filippinske kæder ekstremt populære.
Det anbefales at bruge vand på flaske, varm te eller kaffe eller læskedrikke på flaske fra internationale producenter og at spise tilberedt mad og frugt, der er skrællet i hånden.